dimarts, 30 de setembre del 2008

Captació de la realitat i digitalització:

Realment penso , que la digitalització de la informació es la base de tota la revolució tecnològica, i posaré un petit exemple que a mi em va sorprendre gratament, ja que el canvi d’analògic a digital el vaig viure molt intensament a la feina.

Fa no més de 8 o 10 anys, les fotocopiadores tenien un sistema de captació d’imatge analògic , que bàsicament transportava la imatge reflectint-la d’un mirall a un altre 7 o 8 vegades al llarg d’un tub òptic. No cal dir que, hi havia moltes peces petites i mirallets que , a cada pas, influïen i empobrien la qualitat de la imatge que sortia a la fotocopia. No parlem ja de la dificultat de manipular el tamany d’aquesta imatge.
Quan van sortir les fotocopiadores digitals, la cosa va canviar dràsticament. La imatge es reflecteix en “un” sol mirall, i arriba a un receptor “cda” ( conversor analògic digital), que directament converteix la imatge del mirall en tot un seguit de seqüències de “1” i “0”, amb la conseqüent facilitat de tractament posterior d’aquestes dades, per obtenir molt fàcilment imatges de gran qualitat en color, blanc i negre , i de tots els tamanys que vulguem .
Evidentment, la quantitat de tècnics reprogràfics amb feina fixa del mercat ha disminuït molt, perquè a part de la generosa qualitat de les fotocopiadores modernes, aquestes ja no tenen tantes averies com les analògiques, duren més i son més barates .
( Quelcom dolent havia de tenir el tema no?)

Jordi Bermúdez

29 de septiembre de 2008 11:23

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada