dissabte, 27 de març del 2010

Un primer pas per treballar la inclusió a l'aula:

En una educació cada vegada més inclusiva, com a futurs mestres d'alumnes de diferents edats i necessitat, hem de conèixer, contra més millor, recursos importants per atendre a les necessitats individuals de cada alumne.

Al no ser estudiants de Magisteri d'Educació Especial, no disposem del mateix aprenentatge que els especialistes, però això no ha de ser l'escusa per no aprendre i trobar recursos que facilitin el ple desenvolupament personal i humà d'alumnes amb discapacitats. Hem de poder afrontar per nosaltres mateixos les necessitats que cada alumne recareix. Per això tota informació és poca per millorar el nostre coneixement com a mestres.

Personalment, he trobat una associació que vetlla pels nens i nenes amb tot tipus de discapacitats i fer la seva educació i formació adequada donant suport a mestres i pares.

L'associació Ecom advoca per la inclusió escolar dels alumnes amb discapacitat física en el sistema d'ensenyament ordinardi i encamina les seves actuacions a l'impuls d'un procés de transformació que afavoreixi que els centres educatius es desenvolupin en resposta a la diversitat dels alumnes que hi tenen escolaritzats, identificant i eliminant les barreres que aquest entorn posa a l'aprenentatge, socialització i participació de les persones amb discapacitat.

Les àrees d'Educació i Sensibilització d'ecom duen a terme des de fa anys una tasca d'estreta col·laboració amb els centres educatius per tal de potenciar i normalitzar la inclusió escolar de les persones amb discapacitat física. Així mateix, ecom ofereix també assessorament i recolzament a aquells pares que vulguin optar, o hagin optat, per l'escolarització dels seus fills amb discapacitat física en el sistema d'ensenyament ordinari. Actualment, ecom col.labora amb la Plataforma per a una Escola Inclusiva a Catalunya.

Els seus objectius educatius són:

  • Vetllar per una inclusió escolar digna dels infants amb discapacitat física a l'escola ordinària, per tal que aquests puguin accedir a una educació orientada al treball i a l'ocupació.
  • Assessorar i donar recolzament als familiars d'infants amb discapacitat física que vulguin optar, o hagin optat, per la inclusió dels seus fills a l'escola ordinària.
  • Oferir assessorament, serveis i programes per al professorat de l'escola ordinària per tal de facilitar la inclusió a les aules dels alumnes amb discapacitat física.
  • Fomentar l'organització i la difusió d'actes i jornades que promocionin el debat sobre la inclusió escolar.
Aquesta associació disposa d'una pàgina web, anomenada EcomLab i que és més que recomenable, plena de recursos per a mestres que, de ben segur, ens pot ajudar inicialmen en aquest procés d'ensenyament aprenentatge. Hi ha recursos, jocs, propostes didàctiques, dinàmiques de grup... Està plena de material molt important a tenir en compte i utilitzar en les nostres futures aules.

Malgrat la meva aportació no estigui relacionada específicament amb el programari de les noves tecnologies, sincerament, crec que trobar i compartir aquesta aplicació d'Internet, ens pot ser molt útil a tots els mestres per adaptar-nos a la varietat de necessitats dels nostres alumnes.


Us animo a que la descobriu per vosaltres mateixos i em digueu què us sembla!


Entrada publicada per Sandra al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada