dissabte, 15 de maig del 2010

ClicClicClic



A continuació us presentaré una pàgina web, anomenada ClicClicClic cuentos interactivos. És un projecte que es presenta amb llengua castellana, però que aviat serà traduït al català. L’encarregada de realitzar aquests contes interactius, amb ajuda del Pla Avançat del Ministeri d’Indústria ha estat l’Associació científica-cultural Omnis Cellula, entitat vinculada a la Universitat de Barcelona.

És un projecte força recent d’edició digital que posa a la disposició de tothom un conjunt de contes interactius i gratuïts. Es divideixen en dos grups: Iván y Navi, dos germans que busquen a la seva imaginació la solució a problemes que no sempre saben com afrontar: la burla, la por, l’avorriment, una infermetat..., però que mitjançant la seva fantasia poden resoldre amb eficàcia. Aquesta recopilació va dirigida a infants de 3 a 6 anys. El segon bloc de contes, El Mundo el Revés, dirigit a nens i nenes de 6 a 8 anys, recopila alguns contes populars tot i que els canvia, per exemple, La Caputxeta vermella perd la seva caputxa, La Bella dorment s’ha convertit en la Bella dormilona...

Gràcies a personatges divertits l’infant s’endinsa en el món de la història narrada en la qual ha d’intervenir per seguir i descobrir el final. A més, ofereixen un espai divertit i d’aprenentatge a la xarxa.

Com he dit anteriorment, l’infant ha d’intervenir, però no en el fet de passa les pàgines, sinó que ha de comprendre en cada situació què està succeint i com pot ajudar als protagonistes de la història. En alguns contes, l’infant haurà de cercar alguna cosa, superar proves, vèncer pors, reconstruir cases... d’aquesta manera podrà arribar al final de les històries.

A més, el projecte permet llegir el conte, així el nen pot anar practicant la seva lectura, o també hi ha la possibilitat de escoltar-lo ja que la rondallaire va narrant la història acord amb les imatges.

Una altra de les característiques que ofereix aquest recurs és la possibilitat d’escoltar la música, la banda sonora, especial per a cada ocasió.

Esmentar que tots els contes disposen del seu propi guia: un animaló que ajuda a l’infant a seguir el camí. A mida que es va narrant el conté, el guia suggereix quelcom o dóna alguna pista per poder interactuar adequadament.

Per últim, citar l’opció d’enviar un conta amb algun amic. És molt senzill: només s’ha de posar el nom i l’adreça de l’amic i un comentari si s’escau.

És una forma més d’acostar valors als més petits, però també de reunir a tota la família al voltant de possibilitats de les noves tecnologies.


Entrada publicada per Diana al blog AEIblanquerna2010


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada