El podcasting consisteix en la distribució d’arxius multimèdia (normalment audio o vídeo) mitjançant una sindicació dels elements que permeti subscriure’s i utilitzar un programa que el descarrega per tal que l’usuari l’escolti en el moment que vulgui. A més, és important destacar que no és necessari subscriure’s per descarregar-se’ls.
Un exemple de podcasting és aquesta pàgina web, la qual és un espai on qualsevol membre registrat pot penjar a la xarxa les seves grabacions de vídeo, programes de ràdio, entre d’altres i, a més, permet que tothom, sense haver-se de registrar, pugui visualitzar els diferents podcasts que estan penjats. També, ens ofereix poder visualitzar diferents blocs, fòrums, tutorials sobre l’ús dels podcats, ens fa una llista dels 20 millors de la setmana, dels últims podcats enviats, etc.
Aquí us deixo uns tutorials sobre aquest servei. El primer ens ajuda a crear un espai podcast senzill i el segon ens ensenya les tècniques per tal de donar a conèixer les teves aportacions.
Finalment, m'agradaria compartir amb vosaltres la presentació d’un programa de ràdio que vam iniciar fa uns mesos amb el grup d'esplai, concretament amb els diferents grups d'esplais del Maresme pertanyents a Esplac.
És un exemple de com utilitzar la ràdio amb els infants. La veritat és que haig de dir que és un projecte molt ambiciós, molt motivador tant pels alumnes com pels monitors i que us recomano que utilitzeu a l'aula amb els vostres alumnes, ja que és molt profitós.
Entrada publicada per Tània Nogales al blog AEIblanquerna2010
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada