dilluns, 19 d’abril de 2010

Projecte Fressa. Plaphoons

Plaphoons és un programa de comunicació destinat a les persones amb dificultats motores i de parla que no poden comunicar-se mitjançant la parla. A la mateixa vegada, també facilita l'aprenentatge de la lectoescriptura.
La finalitat principal d'aquest programa és donar més independència a aquestes persones, permetent que siguin capaços de construir els seus missatges, suggeriments o, sencillament, poder dir el que els hi acut de forma totalment independent. A la mateixa vegada, també té aplicacions perquè les persones puguin accedir a activitats de lectoescriptura per anar millorant l'ortografia i l'escriptura.

Aquest programa el que fa, principalment, és crear plafons i, a partir d'aquests, estructurar els símbols per crear missatges. A partir de diferents imatges es poden crear textos que seran pronunciats per l'ordinador i ajudaran a superar les barreres que poden tenir les persones amb aquest problema. D'altra banda, a través del teclat es poden crear missatges que també reproduirà l'ordinador per tal de que es puguin fer escoltar.Potser ens podem trobar amb algun alumne amb aquestes dificultats. Y, sense cap mena de dubte, també hem d'estar preparats per fer front a les seves necessitats i mai està de més conéixer aquest tipus de programes perquè poden facilitar molt l'aprenentatge i la comunicació d'aquestes persones. Nosaltres tenim el deure d'oferir les millors expectatives i solucions per a tots els nostres alumnes.


Us adjunto un vídeo on es veu aplicada aquesta proposta a través del Projecte Fressa en una escola d'Educació Especial
Entrada publicada per Silvia Uviedo al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada