dilluns, 9 de gener del 2012

Qui ha dit que fos fàcil !

La història de l'home està plena de canvis, positius o negatius en funció de la mirada que els observa. Avui dia, per exemple, la vertiginosa immersió del sistema educatiu en les Noves Tecnologies té segrestat els ànims de molts docents, els quals han vist com en un curt espai de temps les aules, els recursos i els propis alumnes, canviaven en consonància amb una societat cada dia més "digital".

Però mirem més enllà, ampliem la nostra perspectiva a moments no tant llunyans en què ni tan sols existien els llibres. Us heu parat a pensar alguna vegada quin canvi va suposar per els pocs que tenien accés a la cultura l'aparició d'aquest invent, el "llibre"? I l'aparició del paper a l'antic Egipte? I tants i tants canvis copernicans que van fer tremolar els mecanismes de transmissió de coneixements de cada època.

Per aquest motiu m'agradaria relativitzar els canvis de l'era digital, sobretot a l'escola, perquè crec que una actitud positiva i amb una mirada àmplia del nou paradigma dins la història de l'home ajudarà, sens dubte, a construir una escola on tothom, tots els alumnes i tots els mestres, se sentin inclosos. La manera és, com en tantes altres ocasions, pensar, reflexionar entorn al que està passant.

En aquest sentit, vull compartir un vídeo que va caure a les meves mans (més aviat al meu ordinador) fa uns anys i que, pensant en escriure aquest petit article, coses de la vida, fa uns dies vaig tornar a trobar a la xarxa.

Mireu, somrieu i reflexioneu...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada