dimecres, 8 d’octubre del 2008

PREMSA DIGITAL + PREMSA ESCRITA = MÉS QUALITAT D'INFORMACIÓ

Premsa digital o premsa escrita ?

La època que ens ha tocat viure de vegades no és justa pels qui ens agrada estar al dia. De vegades, quan te t’assabentes d’alguna cosa nova, ja no es tan nova, ja em fet tard !
Per això penso que l’accés a la informació ha de existir en tots els formats i a tots els nivells possibles, perquè cadascun te els seus avantatges i les seves limitacions.

Abans que Gutemberg inventés la impremta, moltes noticies i comunicats es feien a veu alçada al carré, llegint un comunicat escrit . L’arribada de la premsa escrita va revolucionar el mon de la informació, i les noticies arribaven arreu més ràpidament i amb més possibilitats de difusió.
Avui dia, les comunicacions telemàtiques han superat totes les barreres de temps, espai i eficàcia a l’hora d'informar .

Però de tota manera, hi ha notícies que les escoltem a la ràdio i a la televisió, comprem diaris per estar informats i un gran nombre d’usuaris ja accedeixen regularment a informacions penjades a la xarxa o directament a publicacions informatives digitals. És a dir, que en realitat no estem substituint res, estem avançant en els recursos de transmetre la informació al mateix ritme que canvia la societat..., ens adaptem!.

Evidentment que podem buscar limitacions i avantatges a cada tipus d'informació, però jo crec que seria més correcte arribar a la conclusió que tant la premsa escrita com la digital són complementàries, com en el seu temps ho va ser la ràdio dels diaris, i la televisió de la radio. A la velocitat que avança tot, encara veurem nous mitjans més moderns i potents.

Tenim premsa digital en català?

I tan que en tenim! A part de pàgines web monogràfiques sobre meteorologia, programació de tv, teatres... i tot tipus de informacions sobre qualsevol tema, hi ha tot una sèrie de publicacions digitals, unes més professionals i altres no tant, que val la pena fullejar encara que només sigui per curiositat. Us recomano una pàgina Web que fa un recull dels medis digitals informatius de la xarxa:

http://www.ciutatoci.com/general/ciutatoci_premsa.php


Jordi Bermúdez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada