dijous, 18 de març del 2010

Google Googles





Què és Google Goggles?

És una aplicació més de Google la qual tot just acabo de conèixer. Jo us la presentaré segons el que he entès amb la intenció de que digueu la vostra per arribar a conèixer-la plenament i extreure’n el màxim profit possible.

Què ens permet?

Google goggles permet traduir i relacionar a l’instant tota mena de fotografies que es realitzin a través d’un telèfon mòbil (Android) gràcies a les connexions entre aquest i les bases de dades del famós cercador. Com ja s’ha comentat al bloc de l’assignatura, aquest servei pot ser molt útil en les diferents situacions educatives ja que l’accés a la informació que proporciona és important. Jo imagino, per exemple, que un dia anem a París amb els nostres alumnes i que capturem una imatge la Torre Eiffel. En segons, google goggles ens dirà el nom, on es troba, per quin material està formada i moltes altres dades. L’aplicació també permet la traducció d’un text. Suposem que continuem a França i que, com tenim dificultats amb l’idioma, no entenem la carta del restaurant que hem escollit aquell vespre. Capturem el text d’un plat en qüestió i automàticament sabrem què diu allà, què podrem menjar.

Els beneficis, a primera vista, són molts però hem d’estar molt alerta. No em de fer-ne un ús excessiu. En el primer cas, pot arribar un moment en el qual els infants estiguin més pendents del mòbil que no pas d’escoltar o d’observar allò que tenen davant. El telèfon mòbil ha de ser un recurs més a utilitzar de forma pautada i controlada. A més a més, el servei ja avisa de que amb els animals, els mobles i els accessoris potser és difícil un bon reconeixement. És a dir, encara falta perfeccionar l’aplicació.

Us recomano veure aquest vídeo oficial emès per Goggle per a que entengueu una mica millor com funciona.

Coneixeu-ho aquest servei? Què teniu a dir!

Gràcies,

Entrada publicada per Pilar Rosa Grau al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada