dimarts, 20 d’abril del 2010

Crayon Physics

Crayon Physics és un simulador dissenyat per Petri Purho l’1 de Juny del 2007 i converteix els dibuixos en diferents objectes físics que segueixen les lleis de la física. Per utilitzar-lo, necessitem un TabletPC i un llapis (també es pot utilitzar el ratolí).

Aquest joc té 70 nivells i a mesura que els nivells augmenten, la dificultat també. L’objectiu principal del joc és guiar una bola vermella fins a una estrella; el jugador no té un control directe sobre la bola, però pot interactuar amb ella dibuixant figures amb el llapis, com per exemple, plataformes, eixos de rotació o contrapesos i tot allò que pensi que li sigui útil per atrapar l’estrella de cada nivell. Per tant, hi ha múltiples solucions per aconseguir-la. A continuació, exposo algunes instruccions per jugar-hi:

- El botó esquerra s’utilitza per dibuixar objectes.

- El botó dret per remoure’ls.

- La barra espaiadora per recomençar el nivell

- Esc. Per obrir el menú

- Alt. + enter per jugar utilitzant la pantalla completa

- Alt. + F4 per sortir del joc

Per tant, podríem dir que aquest simulador també permet l’aprenentatge per descoberta de Papert, però d’una forma molt més acotada perquè és un sistema tancat (l’usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous). Així doncs, el grau de llibertat de l’usuari és més limitat que en el Logo.

Aquí us deixo la pàgina web per descarregar el joc (encara que diria que s’ha de pagar) i una demo disponible per jugar-hi.





Entrada publicada per Laura al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada