dimarts, 20 d’abril del 2010

Hot Potatoes




A continuació us parlaré d'un senzill programa gratuït, Hot Potatoes és un conjunt de sis eines d'autor, desenvolupat per l'equip del University of Victoria CALL Laboratory Research and Development, que et permeten elaborar exercicis interactius basats en pàgines web de cinc tipus bàsics. Es poden crear exercicis en qualsevol idioma, o fer una barreja d'idiomes. Els programes estan dissenyats perquè es puguin personalitzar gairebé totes les característiques de les pàgines.La interactivitat dels exercicis s'aconsegueix mitjançant JavaScript, i posteriorment podeu publicar aquests exercicis en un servidor web.



1) JQuiz crea exercicis d'elecció múltiple. Cada pregunta pot tenir tantes respostes com es vulgui i qualsevol nombre d'elles poden ser correcta. En contestació a cada resposta es dóna a l'estudiant una retroalimentació específica i apareix el percentatge d'encerts cada vegada que es selecciona una resposta correcta. Tant en JBC com a la resta dels programes és possible incloure una lectura que l'alumne farà abans de realitzar els exercicis.


2) JCloze genera exercicis d'omplir buits. Es pot posar un nombre il limitat de possibles respostes correctes per a cada buit i l'estudiant pot demanar ajuda si té dubtes i se li mostrarà una lletra de la resposta correcta cada vegada que premi el botó d'ajuda. Una pista s'especifica pot ser també inclosa per a cada buit. El programa permet posar els buits en paraules seleccionades per l’ usiari o fer el procés automàtic de manera que es generin buits cada "x" paraules d'un text. També s'inclou puntuació automàtica.


3) JCross crea mots encreuats, es pot utilitzar una quadrícula de qualsevol mida. Com en JCloze, un botó d'ajuda permet l'estudiant demanar una lletra en el cas que la necessiti.


4)JMatch crea exercicis de aparellament o ordenació. Una llista d'elements apareixen a l'esquerra (aquests poden ser imatges o text), amb elements desordenats a la dreta. Aquesta aplicació pot ser utilitzada per exemple per aparellar vocabulari amb imatges o traduccions, o per ordenar frases que formen una seqüència o una conversa. Al seu torn n'hi ha de dos tipus:

  • l'alumne selecciona el nom de les fotografies seleccionant de les llistes desplegables que hi ha
  • l'alumne en lloc de fer "clic" sobre l'element en qüestió l' arrossegarà amb el ratolí i el deixarà anar al lloc apropiat
5)JMix crea exercicis de reconstrucció de frases o paràgrafs a partir de paraules desordenades. És possible passar tantes respostes correctes diferents com vulguis basades en paraules i signes de puntuació de la frase base. Es pot incloure un botó que ajuda a l'estudiant amb la paraula o segment de la frase si ho necessita.


En aquest enllaç trobareu un tutorial i la pàgina en la que us podeu registar per crear el programa.

Entrada publicada per Patricia al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada