dijous, 29 d’abril del 2010

Stellarium

Stellarium és un programari de simulació de planetaris, de caràcter de programari lliure i disponible per als principals sistemes operatius (entre ells Linux, Windows i Mac OS).

Stellarium opera simulant en la pantalla la vista esfèrica del cel (en totes les direccions, fins i tot "sota terra"), en la qual és possible observar diversos cossos celestes, com la Lluna, el Sol, i diverses estrelles i constel. La vista es desenvolupa en forma tridimensional, ajustada a una forma "visual" o una forma "binocular".




El programa té l'opció de prendre la latitud i longitud de qualsevol ubicació geogràfica, de manera que és possible observar el cel en diferents parts del món. La visualització es fa en temps real, o en un temps de velocitat ajustable cap endavant i cap enrere en el temps, de manera que és possible "observar" el cel en qualsevol moment i lloc a la Terra.

Per a una visualització més realista, permet simular l'efecte de l'atmosfera, el qual resulta en una difuminació de la llum de les estrelles de nit, i en la brillantor i to blau que cobreix el cel de dia.

Stellarium permet simular una "vista de món real" la qual inclou un efecte de sòl amb paisatges (de ciutat, bosc o altres models), grandària i brillantor aparent dels cossos celestes (en particular el Sol), efecte de boirina, i altres
.




Entrada publicada per Alicia Foncillas al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada