dimarts, 18 de maig de 2010

Mapes conceptuals en la web 2.0


EyePlorer és un buscador semàntic gràfic de manera que visualment podem crear un mapa conceptual a partir del terme cercat. Així doncs, també podem treure els termes relacionats que no ens interessin i donar més espai a aquells que necessitem.
Hem de tenir en compte que cada color correspon a una categoria diferent, per exemple: verd-tecnologia, verd clar-treball, vermell-cultura...

És un programa que es mostra de manera visual com un diagrama de forma rodona que ens mostra de manera agrupada alguna informació i podem veure la relació entre els temres amb només un clic!

Segons he averiguat, el buscador troba la informació de la Wikipedia així doncs no és molt fiable però és un bon començament per poder ampliar-la en un futur pròxim.

Per exemple podem fer la consulta de "Don Quijote" i observarem una sèrie de termes agrupats en temàtiques i si cliquem sobre "Sancho Panza" veurem que apareix la relació que tenien aquests dos personatges.Per cada un dels resultats podem ampliar la informació i també copiar-la en un bloc de notes que ens ofereix l'aplicació.

En aquest enllaç el podeu començar a utilitzar i també hi ha tutorials:

Entrada publicada per Anna al bloc AEIblanquerna2010

2 comentaris:

  1. Willingly I accept. In my opinion, it is actual, I will take part in discussion. Together we can come to a right answer.

    ResponElimina