diumenge, 1 de gener del 2012

Sudoku online

Què és el Sudoku?
Què és el Sudoku? Sudoku és un trencaclosques matemàtic de col·locació que es va popularitzar a Japó al 1986 i es va donar a conèixer en l'àmbit internacional al 2005. L'objectiu és emplenar una quadrícula de 9×9 cel·les dividida en subcuadrícules (també cridades "caixes" o "regions") de 3×3 amb les xifres de l'1 al 9 partint d'alguns nombres ja disposats en algunes de les cel·les. No s'ha de repetir cap xifra en una mateixa fila, columna o subcuadrícula.

A la xarxa hi ha diverses aplicacions flash que permeten fer un sudoku online, però la majoria d'elles no accepten un valor erroni a l'hora d'omplir les caselles. Personalment, aquest és un detall que no m'agrada, ja que fa que no pugui omplir-se el sudoku amb números erronis, amb la qual cosa estem limitant l'aprenentatge que sorgeix del raonament necessari per corregir aquests errors.

Aquesta aplicació que us presento, és un generador de sudoku online que permet editar totes les caselles per després comprovar els errors. Hi ha una versió per als més petits (de 4x4) i la més habitual (de 9x9). També permet escollir entre diferents nivells de dificultat.

Es pot incrustar a un blog (tal i com veieu aquí sota). Només cal copiar el codi que ens donen a la web http://www.sudoku-online.org/ i enganxar a una entrada del blog. Manipulant el codi HTML, es poden adequar les dimensions del sudoku a la plantilla del blog



Altres Webs on podem practicar Sudokus:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada