diumenge, 9 de juny del 2013

Captura de pantalla directament publicada a la web amb Dropbox/Públic


Fa uns dies publicava al blog TIC de l'Escola Sadako l'entrada : Com fer captures de pantalla amb un Mac
En aquesta publicació fèiem esment de les diverses tècniques per fer  captures de pantalla. Vèiem també que totes elles envien la fotografia capturada a l'escriptori o al porta-retalls.

La darrera actualització de Dropbox va encaminada a millorar encara més la gestió de les captures de pantalla: envia la imatge resultant de qualsevol captura directament al Dropbox i la publica a la xarxa. A més emmagatzema al porta-retalls l'enllaç públic d'aquesta imatge.

Aquest recurs ens facilita molt l'edició de blogs i espais web amb imatges, perquè ja no haurem de pujar  al núvol manualment les imatges que vulguem penjar . Només hem de posar en pantalla el que volem fotografiar, capturem la secció de pantalla i ja tenim l'enllaç preparat per "enganxar-lo" al lloc adequat de la web.

Per exemple:

  • Per posar al blog una imatge del procés d'edició d'aquesta entrada, faig MAJUS+cmd+4 i marco aquesta finestra:
  • Immediatament, la imatge capturada ja està publicada al servidor de Dropbox, i al porta-retalls està "copiat" l'enllaç: https://www.dropbox.com/s/5r0ht8nvpfqtg5q/Captura%20de%20pantalla%202013-06-09%20a%20les%208.59.05.png

Val a dir que és una actualització encara en fase experimental.


Font: The Next Web

Descàrrega Dropbox

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada