dijous, 29 d’abril del 2010

Blender


Blender és real. És gratuït, és lleuger, i és gairebé igual de bo que els seus competidors més establerts del mercat. És una eina molt completa que permet modelar, textures, animar, simular efectes de partícules, i per editar i sincronitzar àudio i vídeo en forma no-lineal i crear aplicacions 3D com videojocs.

Però els límits de Blender no s'acaben aquí: també ens ofereix eines de simulació avançada com ara dinàmiques de cossos rígids, de cossos suaus i de fluids, eines d'animació de personatges, un sistema de simulació física avançat, i un sistema de composició de
materials basat en nodes, entre moltíssimes coses més.

En comparació al programari més establert de disseny 3D, Blender només es limita a algunes àrees com la falta d'algunes eines extra de modelatge, o la manca d'una llibreria de materials pre-seteados. Però són només petites diferències per a una eina tan poderosa i gratuïta.

Instalar Blender és molt senzill. Ara bé, utilitzar i navegar per les seves finestres i opcions no és per a qualsevol. Si tens una mica d'experiència en aquest tipus de programari potser no tardes massa en acostumar. Però els menys experimentats passaran per diversos mals de cap abans de trobar el camí. Això és l'únic que li han criticat Blender: la seva navegació no és molt intuïtiva, per dir-ho.




PORTAL EN ESPAÑOL: amb tutorials

Entrada publicada per Alicia Foncillas al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada