dijous, 8 d’abril del 2010

LES IMPRESSIONS DIGITALS: ARXIUS "PDF"



En ocasions ens convé que els documents, fulls de càlcul, presentacions o qualsevol altre producció, passin a ser arxius no editables. Per tal qüestió, podem fer una impressió en paper o una impressió digital. El format PDF ens dóna aquesta possibilitat, ja que s'obté de la impressió virtual del contingut del document, de manera que obtenim una "fotografia" d'allò que hem editat. De fet, alguns programes com el Adobe Acrobat creator/reader, s'instal.len al nostre ordinador com a una impressora més, i per passar un arxiu de word (per exemple) a un arxiu PDF, l'hem "d'imprimir" amb la impressora virtual d'Adobe.

Avui dia, moltes noves versions dels programes d'edició de documents ja porten incorporat un sistema de conversió en pdf:

  • El nou paquet Microsoft Office 2007 porta incorporat un conversor PDF com a recurs en la opción " Guardar a...". ( si no apareix aquesta opció, és perquè falta instal.lar un component gratuït que pots descarregar aquí)
  • El paquet ofimàtic Openoffice ja porta aquest recurs de guardar els arxius a PDF des de versions molt antigues.
Però la la proliferació del programari gratuït, ha estat la que ha desballestat el monopoli del programa comercial Adobe Acrobat creator/reader, ja que ha posat a disposició dels usuaris programes més lleugers, que consumeixen menys recursos, i que per tant són més ràpits, i a més a més gratis!



Hi ha molta varietat, alguns només són visors d'arxius pdf, d'altres són conversors, i d'altres ens ajuden a editar els arxius pdf ja convertits. El programa de més èxit és el PDF creator, però per poder escollir, aquí teniu un recull d'aquest programari:



VISORS PDF GRATUÏTS

Pots veure els arxius PDF al teu PC amb esta opció alternativa al programa Adobe Reader: és més petit, més ràpid i té més opcions.

Aquesta utilitat gratuïta serveix, de la mateixa manera que Acrobat Reader, per visualitzar documents PDF, diferenciant d'aquest últim en la seva notablement menor consum de recursos i major velocitat d'execució.

  • Foxit PDF Reader Portable

    Versió portables de Foxit PDF Reader, visor PDF molt més ràpid i lleuger que Acrobat Reader
  • Sumatra PDF Portable

    Sumatra PDF és un visualitzador d'arxius PDF que aposta pel minimalisme i la rapidesa.
  • Adobe® Reader®

    Descarregueu el programari Adobe ® Reader ® 8 gratuït per visualitzar, imprimir, buscar, firmar, verificar documents PDF i col.laborar en ells de forma més segura, tant en línia com fora de línia, des de la seva llar o oficina.
  • Sumatra PDF

    Sumatra és un visor PDF amb un disseny minimalista. La simplicitat té una prioritat més gran que una gran quantitat de característiques. És petit i s'inicia molt ràpid.
  • STDU Viewer

    STDU Viewer es presenta a si mateix com un lector universal de documents tècnics i científics. I la veritat és que és capaç d'obrir una discreta quantitat de formats, com DjVu, XPS o el clàssic PDF.
  • Adobe Reader Lite

    Shark007, l'autor del famós paquet de còdecs Vista Codec Package, ha posat a règim a Adobe Reader creant aquesta versió reduïda. Podràs veure i imprimir PDF amb el programa més complet, però sense haver d'enfrontar a un Adobe Reader tan "pesat" com de costum.
  • ExpressPDF

    Perfect PDF Reader és una bona alternativa per Adobe Reader, que compta amb algunes funcions més. Podeu exportar pàgines i imatges (BMP, GIF, JPEG, PNG, Metafile) amb una resolució diferent. Hi ha la possibilitat de fellenar formularis i guardar l'arxiu complet..

CONVERSORS PDF GRATUÏTS

  • PDFCreator

    Excel lent convertidor PDF. PDFCreator és una eina gratuïta per crear arxius PDF des de gairebé qualsevol aplicació de Windows
  • BullZip PDF Printer

    The Bullzip PDF Printer funciona com una impressora virtual que et permet convertir i crear documents PDF des de gairebé qualsevol aplicació de Windows fàcil i ràpidament.
  • DoPDF

    DoPDF és un convertidor de PDF gratuït tant per a ús personal com comercial. Usant doPDF pots crear arxius PDF seleccionant l'opció "Imprimir" des de gairebé qualsevol aplicació. Amb un clic pot convertir els seus arxius de Microsoft Excel, Word o PowerPoint o els seus correus electrònics i llocs web favorits a arxius PDF.
  • gDoc Creator

    gDoc Creator converteix documents de Microsoft Office a PDF ia l'inrevés, sense importar que inclogui fotografies, enllaços o taules. Ja sigui un document de Word, Powerpoint o Excel, fins i tot en el format de les últimes versions (Dox, pptx i XLSX), gDoc Creator el llegirà i convertirà a PDF, XPS o DOC sense problemes.
  • PrimoPDF

    Crea arxius PDF amb només un clic, amb un dels convertidors PDF més ràpids i més gratuït.

    Es pot convertir a PDF des de qualsevol arxiu que puguis imprimir, incloent-hi els formats Microsoft ® Word, Excel ® i PowerPoint ®.
  • Some PDF to Word Converter

    Some PDF to Word Converter és un pràctic convertidor de fitxers PDF a format RTF, compatible amb Word i la majoria de processadors de text. Es poden afegir múltiples documents a la llista, així com introduir les seves contrasenyes en el cas que estiguin protegits.

· Zilla PDF to TXT Converter

Zilla TXT to PDF Converter és una aplicació de Windows per convertir arxius PDF en arxius de text. Zilla PDF to TXT Converter també puedeconvertir pàgines específiques a arxius TXT

· SmartSoft Free PDF to Word Converter

SmartSoft Free PDF to Word Converter transforma qualsevol document PDF a un altre en format DOC, compatible amb Word i altres processadors de text.

· CutePDF Writer

CutePDF Writer (abans CutePDF Printer) s'instal com un controlador d'impressió, així, per utilitzar-lo has d'escriure el document en qüestió en l'aplicació que vulguis, seleccionar després el menú d'impressió i un cop allà establir CutePDF com impressora. Envia el document a imprimir com si ho fessis normalment, però aquesta vegada, en lloc de sortir en paper, CutePDF et demanarà un nom amb el que escriure la teva recent generat document PDF.

EDITORS PDF GRATUÏTS

  • PDF Split and Merge

    Una eina gratuïta de codi obert per a dividir i unir documents en format PDF
  • PDFill PDF Editor

    PDFill PDF Editor és un complet visor / editor de documents PDF que t'ofereix totes les funcions necessàries per visualitzar i modificar documents.
  • ArduoFileSplitter

    Ardu File Splitter és un programari simple i útil que permet dividir un arxiu en diverses parts de qualsevol mida, i després fusionar per obtenir el fitxer original.
  • Adolix Split & Merge PDF

    Separa i agrupa els teus fitxers PDF. N'hi ha prou amb afegir els documents que vulguem i prémer un botó després d'haver configurat algunes opcions. Al separar, Adolix Split & Merge PDF pot fer-ho en fitxers amb un nombre de pàgines determinat o seguint rangs (per exemple 1-4,5-12).
  • Free PDF Editor

    Editor PDF completament gratis, manejable i molt senzill d'usar, pot ajudar a crear els seus documents en format pdf per si mateix en qüestió de minuts, sense necessitat de cap configuració complexa o el coneixement sobre el format PDF, especialment indicat per als principiants.
  • Gios PDF Splitter And Merger

    Es tracta d'un programa de codi obert, gratuït, portable, que no requereix instal lació i molt fàcil d'utilitzar: només cal carregar els documents PDF i prémer unir (Merge), per fusionar diversos PDF, o carregar només un i prémer sobre Split, per dividir un document en tants documents PDF com pàgines contingui

Jordi Bermúdez Martos





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada