dimecres, 14 d’abril del 2010

Twitter

Twitter

És un servei gratuït de microblogging que permet als seus usuaris enviar entrades basades en text, aquestes es denominen “tweets” i poden tenir una llargada màxima de 140 caràcters. L’enviament d’aquestes missatges es pot fer mitjançant: la web de twitter, sms, programes de missatgeria instantània o aplicacions com facebook o Tweetie.

Si bé mitjans com facebook o Hi5, tenen una convocatòria molt gran per la facilitat amb la que permet a moltes persones coneixes i interactuar té inconvenients, per exemple tarda bastant en cargar-se, ja que utilitzen molt contingut multimèdia. Twitter en canvi possibilita una comunicació molt més àgil.

Twitter en l’educació

Els joves poden ser atrets amb molta facilitat al estudi més profund de certes matèries si se’ls acosten aquestes temàtiques amb petites dosis: acotacions interessants, dades curioses i atraients que capten la seva atenció i generen el desig de seguir investigant.

També pot servir com a plataforma per mantenir vinculats diversos grups d’estudi, per organitzar les activitats, notificar sobre exàmens pròxims, etc. Una altre utilitat que se li pot donar és divulgar pensaments, que són petits extractes dels escrits més rellevants per el desenvolupament de la cultura que es pot llegir al moment i compartir-ho amb gent d’altres cultures i pensaments. També permet fer enquestes, conèixer millor als companys de classe, fer puges d’idees, col·laborar en projectes, conscienciar sobre algun tema, per un petit debat, mantenir informat a la gent sobre algun esdeveniments que s’està produint en el mateix moment, etc



Aquí ús deixo dos presentacions interessants que he trobat, una es un PowerPoint i l’altre un vídeo explicatiu de youtube.










Twitter

Entrada publicada per Cristina Forcada al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada