dimecres, 28 d’abril de 2010

Modificar PDF

Potser algu com jo ja sap com fer el que explicarè a continuació però pels que no sapiguen els serà molt útil:
Els documents en format PDF s'han convertit en una de les maneres més habituals d'intercanviar informació entre la gent. PDF és de fet un estàndard internacional, i està tan àmpliament acceptat que sabem que tothom ho podrà llegir i imprimir sense problemes. Però a vegades volem canviar un arxiu PDF que hem rebut, editar com si fos un document de Word. I ens trobem que no podem, per què?
El normal és que fem servir per visualitzar fitxers PDF el lector d'Acrobat, un programa que només serveix per a això, llegir, i no modificar. Per fer canvis en un document PDF com si es tractés d'un. Doc (el format de Word) Adobe té un altre programa, de pagament, el Arobat Professional. Quines alternatives ens queden?
El primer és realment molt senzill, tots els lectors de PDF tenen una "Eina de seleccionar text" que segurament aparegui directament a la barra d'eines, o al menú "Eines" -> "Bàsic" -> "Selecciona". “Copiar”), abrir un nuevo documento de Word i enganchar el text (en Word, menú Si l'autor no ha protegit l'arxiu PDF, podrem seleccionar tot el text, copiar-lo al portapapers (en Acrobat, menú "Edició" -> "Copiar"), obrir un nou document de Word i enganxar el text (en Word, menú "Edició " "Enganxa ").

En la majoria dels casos, canviar un document PDF com si fos un Word és així de senzill, però en alguns casos l'autor del document l'últim que vol és que es pugui modificar-PDF, pels motius que sigui no vol que es pugui editar el seu text en un Word. És llavors quan haurem d'utilitzar un tercer programa que ens faci la "màgia".
Hi ha diversos programes per convertir PDF en Word, cadascun amb les seves particularitats: PDF-to-Word, de Avanquest, ens permet convertir els documents PDF d'Adobe al format MSWord conservant l'aspecte original, incloses les imatges, i amb una gran velocitat. Val la pena descarregar la versió gratis de prova. "PDF to DOC, de verypdf.com Inc, és un altre programa que converteix arxius PDF en documents de Word, sense necessitat de tenir instal lat ni Word, ni Adobe Acrobat, i també té una versió de prova gratis per descarregar. Solid Documents té un altre programa, Solid Converter, amb la funció de transformar PDFs en documents de Word, Excel i molts altres formats.
Hi ha moltes opcions, però malauradament cada document PDF és únic, i s'ha pogut crear des de multitud d'aplicacions diferents, per això convé provar diversos programes fins a trobar el que ens doni millors resultats.

Publicat per Alicia Foncillas al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada