dijous, 26 de juliol del 2012

Trucs en temps de crisi: instal.lació manual d' Update Agent en la reinstal•lació de Windows XP SP2

Microsoft  va anunciar ja fa temps que deixaria d'oferir suport al Windows 2000 i al vista, però, donat que el sistema operatiu Windows XP SP2 és el més utilitzat arreu del món, mantindria la vida del suport tècnic fins  l'abril del 2014 (en contra de la política habitual que retira aquest servei passat un any de l'aparició de la nova versió de software). (vegeu  Windows 7 News )
Però en aquest món competitiu del monopoli del software, els compromisos s'assemblen cada vegada més a les promeses electorals. Ja fa molts dies que quan volem reinstal.lar el nostre "estimat" sistema XP SP2, el qual, en el seu dia, vam pagar a preu d'or perquè ja venia implementat amb l'ordinador, ens trobem tot tipus de problemes. I això passa perquè, com no podia ser d'una altra manera, Microsoft persevera amb la seva política de posar impediments i dificultats per conservar els paquets de software antics per obligar-nos a adquirir-ne de nous.
Un dels problemes que m'he trobat és el mal funcionament del sistema de descàrrega i instal.lació d'actualitzacions, Update Agent, que ens permet actualitzar la versió inicial de Microsoft Windows XP que ens van vendre en un DVD (o ja instal.lat a l'ordinador) . En molts equips que duien incorporat aquest sistema operatiu,  després de reinstal.lar-lo, ara ens passa que en executar  l'opció Update del Panell de control per actualitzar-lo ens surt una finestra d'error com aquesta:
i..., creieu-me, ja hem begut oli. Perquè si no aconseguim actualitzar aquest sistema operatiu de l'any 2002,  no  funcionaran moltes de les aplicacions que avui dia són imprescindibles, entre d'altres, algunes de les opcions dels navegadors.

Bé, de moment, aquest problema té solució. Es tracta d'instal.lar manualment l'aplicació que executa l'aplicació Update Agent de la següent manera:
  • Descarrega i reinstal.la Windows Update Agent aquí
  • Instal.lem l'arxiu descarregat i..., ja està, ja podem executar Update des del panell de control per actualitzar el nostre software.
  • En ocasions, és possible que l'ordinador et retorni un missatge que t'informa que aquesta aplicació ja està instal.lada. Si és així, cal fer dues coses:
    • Primer fem clic amb el botó dret sobre l'arxiu que hem descarregat i li "canviem el nom". El nom original és massa llarg, així que li posarem, per exemple,  UpdateKO.
    • A continuació movem aquest arxiu a l'arrel del disc C, ens serà més fàcil de trobar després.
    • Anem a Inici / Executar  i teclegem "cmd", amb la qual cosa entrarem a C:/Documents and Settings/Usuari>. 
    • A continuació, a aquesta finestra teclegem "cd\, amb la qual cosa accedim a l'arrel del disc dur C i en surt dabant del cursor el símbol   "C:\>".
    • Finalment teclegem "UpdateKAO.exe /wuforce. El programa d'instal.lació s'iniciarà i completarà sense cap impediment. Ja podem actualitzar el nostre sistema operatiu.
Bé, potser Microsoft insistirà en posar-nos dificultats per mantenir el sistema XP SP2 (crec que el millor de tota la gamma)  fins al 2014, però de moment, encara ens podem estalviar renovar-lo. Tot i així, per aquells que encara no ho heu provat, us convido a indagar les possibilitats que ens ofereix el software lliure. Són més barates (gratis), més democràtiques, i participen d'un enfocament social i econòmic més sostenible, una manera de pensar on compartir és un gaudi, i on l'accés al coneixement és gratuït , i no un privilegi dels que ho poden pagar. En aquest sentit, us convido a fer una ullada a alguns dels continguts d'aquest wiki . Corresponen a molt bona part dels recursos i documentació d'un curs de programari lliure aplicat a l'educació que vaig fer a Prisma al gener del 2012.

Jordi Bermúdez Martos.

1 comentari:

  1. Ostres Jordi, com t'ho curres. Ja també penso que els sistemes operatius com Ubuntu són la solució, però aquest truc està bé per conservar el software original dels equips que ho porten implementat. Gràcies.
    Per cert, podries publicar i compartir el programa en acces per gestionar la biblioteca escolar que vas fer..., ho he probat i éstà super bé. Bon estiu!

    Xavier Pujol

    ResponElimina