dijous, 22 d’abril del 2010

Edició i publicació d'Àudio

Gràcies a l'assignatura cursada l'any passat i a l'article temàtic publicat per l'Alba en aquest bloc la majoria coneixem el programa AUDACITY que ens permet editar i crea arxius d'àudio. Però, com podem fer públic un arxiu que hem creat?

A partir d'una activitat que he realitzat recollirè els passos que he seguit per poder-ho fer. Per començar us penjo aquí l'arxiu que he creat amb la col·laboració de Jordi Bermúdez com a veu narradora.


Com haureu escoltat, he acompanyat la veu d'en Jordi amb uns sons de corral descarregats de la web del Banc d'Imatges i Sons del Ministeri d'Educació. Seguidament he gravat la veu del Jordi amb un simple micròfon i el programa Audacity. Un cop tenia la gravació del conte he afegit una nova pista amb l'arxiu que m'he descarregat i que he anat copiant per fer que sonés durant tota la narració.
Quan he acabat d'editar el document d'àudio l'he exportat com a mp3. Per fer-ho amb Audacity necessitem baixar-nos el programa Lame i instal·lar-lo al nostre equip (és un programa que ens demana Audacity i que un cop exportem com a mp3 un primer arxiu ja no cal repetir més la operació per a futures exportacions).

En el moment en el que tinguem l'arxiu en format mp3 ja el podem penjar a la xarxa. La pàgina que he utilitzat jo és la de Goear . Només cal registrar-se i ja podem utilitzar-la per a penjar els nostres arxius d'àudio, així com buscar i compartir a través de facebook o twitter arxius publicats per altres usuaris o utilitzar els codis per fer enllaços o incrustar els arxius (igual que a youtube) com he fet jo en aquest article amb el conte de la gallina dels ous d'or.

Per concloure, espero que l'activitat que he descrit il·lustri una manera senzilla d'editar arxius d'àudio i poder-los fer públics i utilitzar-los en blocs, wikis... de manera que no faci falta abandonar la pàgina on hem incrustat l'arxiu.

Entrada publicada per Victor Pons Laure al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada