diumenge, 2 de maig de 2010

Com crear un full de càlcul amb l’excel?

Com a futurs mestres penso que és molt important saber utilitzar de manera eficaç els fulls de càlcul, ja que ens poden ser molt útils a l’hora de posar les notes o bé de crear gràfics per veure el ritme d’aprenentatge dels nostres infants. És per aquest motiu que he pensat que seria interessant endinsar-nos en aquest programa.
Per tal de crear un full de càlcul, en primer lloc hem de buscar el programa Microsoft Excel. Hem de tenir en compte que aquest programa està format per columnes i per files i la intersecció entre ambdós s’anomena cel•la.La cel•la activa es la cel•la que es pot veure amb color groc i és on s’ingressen les dades al prémer una tecla. Per fer-ho hem d’escriure les dades que volem ingressar i pressionar la tecla “ENTER”.

ÚS DE FÒRMULES
Si volem emprar el full de càlcul per emmagatzemar dades numèriques i mostrar les relacions existents entre elles hem de fer el següent:
1.Ingressar totes les dades numèriques.
2.Sumar tots els valors ingressats anteriorment.
3.La suma anterior s’ha de dividir per la quantitat de valors ingressats per obtenir el promig.

Farem un exemple per tal de calcular el promig de 5 números:
En primer lloc, ingressem les dadesDesprés per tal de calcular la suma hem d’especificar que volem ingressar una fórmula. Això ho fem posat al contingut de la cel•la el signe “=”. De manera que posarem el següent:
“= A1+A2+A3+A4+A5” i després la tecla ENTERFinalment, per obtenir el promig dividirem el resultat de la suma per 5, per tant posarem la següent text:
“= A6/5” I ENTERPer tal de passar aquestes dades a un gràfic hem de seguir els següents passos. En primer lloc, hem de seleccionar el rang de cel•les que volem que formin part del gràfic, d’aquesta manera es podrà generar automàticament. En cas que no fem aquesta selecció es produirà un error i el gràfic es quedarà en blanc.Per inserir un gràfic tenim varies opcions, però sempre usarem la secció GRÀFICS que es troba a la pestanya INSERIR.Hi ha diferents tipus de gràfics. Segons les necessitats que tenim ens serà més útil un o bé un altre. Podem seleccionar un gràfic i inserir-lo fent clic en el tipus que ens interessi per tal que es desplegui el llistat dels que es troben disponibles, com per exemple els següents:Si has seleccionat un rang de cel•les veuràs el teu gràfic disponible. Prem ACCEPTAR i pots començar a crear-lo.Per veure això d'una manera més pràctica, he fet un full de càlcul en el que els nens han de recollir les dades meteorològiques al llarg d'un mes i aquest full calcula de manera automàtica les mitjanes de totes les dades (setmanalment i mensualment). El gran avantatge de realitzar-ho així és que si fem algun canvi de dada que ja ha estat posada (un error per exemple) es recalculen totes les mitjanes de nou.

Entrada publicada per Eva Dalmases al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada