diumenge, 2 de maig del 2010

Layers.com / Layers.es

Layers és una web col·laborativa i social. El que Layers.com pretén és afegir una nova capa (Layer) o dimensió a la web que coneixem, permetent als usuaris subratllar textos, afegir fotos o vídeos, comentaris, independentment de si la web que estem visitant tingui o no aquestes funcionalitats.



Es tracta de convertir la web en una espècie de llibre o revista en el qual podem fer anotacions i aportar la nostra saviesa. D'aquesta manera, quan visitem un lloc web podem deixar la nostra petita aportació en forma de text, imatge o un altre format, i tots els futurs usuaris es beneficiarien d'aquesta aportació.

És clar que pot suposar un canvi en la manera com fem servir els continguts virtuals. Layers.com pot convertir la web en un entorn molt més col·laboratiu i social que els blocs, els fòrums, i tants d'altres sistemes.

En utilitzar el component de layers.com podreu veure una barra superior en qualsevol pàgina d'Internet que us permetrà crear notes, afegir dibuixos, pintar, mostrar vídeos i col·laborar amb altres usuaris.

Fins fa poc estava tancat al públic, ara qualsevol pot usar-lo arrossegant l'enllaç a la barra de favorits activant-lo a la pàgina que vulgueu personalitzar.

L'equip creador de layers.com es troba a Barcelona i New York, definint el seu servei com a representant del que pot ser la web 3.0, The Semantic Web / Vertical web.


Com la defineixen els seus creadors:

Imagina una web en la que pudieras añadir una capa transparente encima de cualquier web y crear encima de esa capa. Podrías anotar, dibujar graffitis, incrustar vídeos, fotos o hacer lo que quisieras. Entonces, a partir de un enlace, otros podrían ver tu capa (con el contenido original debajo) y podrías ver otras capas creadas por otras personas. Podrías seguir a tus amigos y ver las capas que crean. Podrías ir a cualquier web y ver cualquiera de las capas que hubiera encima de ella.

Esto es Layers

Bienvenido a la Web Vertical.

Crec que realment és una eina revolucionaria!

Per tenir una lleugera idea de tot el que pot fer és millor que veieu el 1min del vídeo de demostració.













Idea per utilitzar layers a l'escola:





Per evitar el copiar i enganxar dels alumnes podem demanar que busquin una informació a la wikipedia i que amb layers afegeixin aquella informació que manqui o que ells creguin conveninet afegir.



Al bolg següent trobareu més infromació sobre layers i l'explicació d'aquesta idea: Blog

Entrada publicada per Alicia Foncillas al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada