dimecres, 5 de maig de 2010

La doctora Xinxeta.

Aquest projecte, està impulsat per un grup de professors i professores, pertanyents dins del projecte Grimm, que estan molt interessats en fomentar l'ús de les noves tecnologies dins l'aula, d'una forma molt creativa, com veiem en aquest cas de la Doctora Xinxeta.
La doctora Xinxeta es tracta d'un personatge virtual i la seva casa la trobem a Internet. El principal objectiu de la creació d'aquest personatge és introduir el treball de la red en l'aula, a partir d'una forma clara, directa i entretinguda, per als més petits. Un altre objectiu d'aquest recurs, és que insereix el tema d'Internet amb molt claredat i de manera molt dinàmica, tot facilint el treball cooperatiu entre els alumnes i els mestres.
Per què es va decidir crear aquest tipus d'experiència? Aquest tipus d'experiència es va decidir crear per tal d'apropar als nens més petits a Internet, alhora que es crea un espai on tant els pares, com els mestres i sobretot els alumnes aprenguin a utilitzar la red de forma atractiva. Des d'un primer moment, les famílies s'impliquen molt en aquest projecte: els pares des de casa seva entran amb els seus fills en la web; a més, els nens gràcies a aquest recurs, han hagut d'aprendre què és una pregunta, les lletres per teclejar aquestes preguntes i d'altres rutines comunicatives.


Què podem trobar dins el projecte, la Doctora Xinxeta?
  • Direccions interessants per visitar.

  • Fotografies de xinxetos

  • Treballs i dibuixos d'altres xinxetos.

  • La bústia per preguntar coses a la doctora Xinxeta (a més la doctora Xinxeta sempre contesta a totes les inquietuts que tenen els nens; per exemple, si volen saber una web sobre jocs, els hi facilita...)

  • Jocs i d'altres sorpreses...

En resum, es tracta d'un projecte educatiu on els nens i nenes poden enviar els seus treballs, dibuixos o fotografies per a compartir amb la resta dels nens del món.

Aquesta doctora té resposta per a totes les preguntes que els infants li vulguin fer. A més a més, inclou enllaços i recursos per jugar;es tracta de la millor manera a partir de la qual els nens s'ho passen bé i alhora aprenen.


Entrada publicada per Cristina Sanchís al blog AEIblanquerna 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada