dijous, 29 d’abril del 2010

Stellarium

Stellarium és un programari de simulació de planetaris, de caràcter de programari lliure i disponible per als principals sistemes operatius (entre ells Linux, Windows i Mac OS).

Stellarium opera simulant en la pantalla la vista esfèrica del cel (en totes les direccions, fins i tot "sota terra"), en la qual és possible observar diversos cossos celestes, com la Lluna, el Sol, i diverses estrelles i constel. La vista es desenvolupa en forma tridimensional, ajustada a una forma "visual" o una forma "binocular".




El programa té l'opció de prendre la latitud i longitud de qualsevol ubicació geogràfica, de manera que és possible observar el cel en diferents parts del món. La visualització es fa en temps real, o en un temps de velocitat ajustable cap endavant i cap enrere en el temps, de manera que és possible "observar" el cel en qualsevol moment i lloc a la Terra.

Per a una visualització més realista, permet simular l'efecte de l'atmosfera, el qual resulta en una difuminació de la llum de les estrelles de nit, i en la brillantor i to blau que cobreix el cel de dia.

Stellarium permet simular una "vista de món real" la qual inclou un efecte de sòl amb paisatges (de ciutat, bosc o altres models), grandària i brillantor aparent dels cossos celestes (en particular el Sol), efecte de boirina, i altres
.




Entrada publicada per Alicia Foncillas al blog AEIblanquerna2010

Interactive Physics

El programa que presento a continuació s'anomena "Inteactive Physics". Està elaborat perquè els alumnes l'utilitzin creant simulacions de diverses situacions que facin referència a les ciències, sobretot al món de la física.

Aquest programa s'ha instal·lat en molts centres eductius ja que és un mètode que permet simular la realitat i així els alumnes poden experimentar amb allò que van aprenent.
Un programa que potencia un aprenentatge a partir del descobriment.
Tot i que, aquest programa està creat perquè el puguin utilitzar alumnes de secundària, també tindria alguna aplicació a les aules de primària, sobre tot, a cicle superior quan es comença a introduir el tema de la física.

A continuació, us deixo un tutorial sobre com funciona el programa.
L'Interactive Physics s'ha de comprar però a la seva pàgina web, es poden fer demostracions gratuïtes.

M'ha semblat un programa molt interessant i innovador per utilitzar a l'aula. Crec que proposa un aprenentatge significatiu començant per la comprensió i acabant per l'experimentació.

Us convido a que el proveu...

Entrada publicada per Ester Pérez al blog AEIblanquerna2010

Blender


Blender és real. És gratuït, és lleuger, i és gairebé igual de bo que els seus competidors més establerts del mercat. És una eina molt completa que permet modelar, textures, animar, simular efectes de partícules, i per editar i sincronitzar àudio i vídeo en forma no-lineal i crear aplicacions 3D com videojocs.

Però els límits de Blender no s'acaben aquí: també ens ofereix eines de simulació avançada com ara dinàmiques de cossos rígids, de cossos suaus i de fluids, eines d'animació de personatges, un sistema de simulació física avançat, i un sistema de composició de
materials basat en nodes, entre moltíssimes coses més.

En comparació al programari més establert de disseny 3D, Blender només es limita a algunes àrees com la falta d'algunes eines extra de modelatge, o la manca d'una llibreria de materials pre-seteados. Però són només petites diferències per a una eina tan poderosa i gratuïta.

Instalar Blender és molt senzill. Ara bé, utilitzar i navegar per les seves finestres i opcions no és per a qualsevol. Si tens una mica d'experiència en aquest tipus de programari potser no tardes massa en acostumar. Però els menys experimentats passaran per diversos mals de cap abans de trobar el camí. Això és l'únic que li han criticat Blender: la seva navegació no és molt intuïtiva, per dir-ho.




PORTAL EN ESPAÑOL: amb tutorials

Entrada publicada per Alicia Foncillas al blog AEIblanquerna2010

Mapes conceptuals amb FreeMind


Dins de la nostra tasca docent, els professors sembla que tenim permanentment una 'assignatura pendent' i és la d'elaborar esquemes clars que estructurin els continguts a impartir a l'aula.

Si som capaços de dur a terme aquesta tasca, amb rigor tècnic i pedagògic, estarem en una bona posició per transmetre als nostres alumnes, no només conceptes aïllats sinó també un fil conductor que els uneix, organitza i interrelaciona transformant-los en aprenentatge significatiu per a ells. És a dir, més tard els alumnes podran utilitzar aquests coneixements per donar forma i assentar altres coneixements que els utilitzen com a base o punt de partida. I això és vàlid tant per a temes informàtics com per a qualsevol àrea del coneixement.

En aquesta entrada us presento una eina més per crear mapes conceptuals. presentem una eina. És molt senzilla d'utilitzar .


Què és FreeMind?



FreeMind és una eina per a l'elaboració i manipulació de mapes conceptuals. És a dir, una eina per organitzar i estructurar les idees, els conceptes, la seva relació entre ells i la seva evolució. I, com hem comentat, pot ser utilitzada en qualsevol àrea de l'àmbit educatiu i com a mecanisme o forma de plasmar tempestes d'idees de tota mena per a la posterior reutilització.

Està basat en Java i és Open Source, sota llicència GPL. La pàgina del projecte és http://freemind.sourceforge.net. És un programari lleuger, senzill d'instal lar, configurar i utilitzar. Com que Java és multipltaforma i, per tant, disponible en Windows i GNU / Linux.

El seu requeriment més important és tenir instal lat l'entorn d'execució Java JRE 1.4 o superior.


Les principals característiques de FreeMind són les següents:



- Permet la utilització d'enllaços HTML en cada punt
- Suporta el plegat i desplegat dels items.
- L'usuari pot moure els quadres i la seva informació i estil associat.
- Permet publicar els mapes a Internet com a pàgines HTML o XHTML si volem incloure la imatge.
- Té l'opció d'incloure icones al mapa conceptual per diferenciar idees / conceptes específiques o relacionades. També pot incloure icones simplement com a decoració.
- Utilitza format XML que facilita exportar els mapes conceptuals a altres aplicacions.
- És multillenguatge



En contra podem dir que:

- El suport per les imatges és encara una mica fluix. Quan elaborem un mapa conceptual que porta imatges i ho vulguem traslladar, haurem d’assegurar-nos que portem també les imatges.
- FreeMind no és multiusuari.
- En alguns casos, si el mapa conceptual inclou enllaços web, és possible que el navegador no funcioni completament bé. També pot passar amb els arxius locals.


Un tutorial en angles (que havia proporcionat al forum la Patricia):

Les altres aplicacions que hem vist de mapes conceptuals:

CmapTools


Mind42


Bubbl.us


Gliffy


Entrada publicada per Alicia Foncillas al blog AEIblanquerna2010










dimecres, 28 d’abril del 2010

Bing Maps



Bing és un buscador web de Microsoft®. Aquest presenta una aplicació que es diu Bing Maps que és un servei de mapes web i l’actual competència de Google Maps.

La diferència més important amb Google Maps és que va a una velocitat molt més ràpida i presenta unes imatges més acurades.

A més, aquesta aplicació s’executa directament a través d’Internet Explorer i Mozilla Firefox, tot i que us heu de descarregar un plugin per tal de poder navegar amb una visió de 3D.
Els usuaris poden examinar els mapes dels carrer de moltes ciutats d’arreu del món. A més, molts d’aquests inclouen certs punts d'interès, com ara estacions de metro, estadis, hospitals i altres instal•lacions.
Algunes de les característiques que ens presenta aquesta aplicació són poder observar els mapes en dos i tres dimensions, veure el tràfic de les diverses ciutats importants etc. També, podem guardar i compartir els punts d’interès que ens interessin, podem dibuixar en mapes i realitzar el càlcul de la ruta que vulguem fer.
El fet de què encara és una aplicació que està en fase proves, fa que encara faltin detalls, però tot i això és una eina molt interessant. Però, prou d’explicacions el que heu fer de és provar-ho!

Donar un tomb amb els alumnes pel nostre planeta, en tals sols uns segons, serà molt divertit!

Fixeu-vos en la primera fotografia és com es veu la nostra facultat!

Entrada publicada per Tània Nogales al blog AEIblanquerna2010

Modificar PDF

Potser algu com jo ja sap com fer el que explicarè a continuació però pels que no sapiguen els serà molt útil:
Els documents en format PDF s'han convertit en una de les maneres més habituals d'intercanviar informació entre la gent. PDF és de fet un estàndard internacional, i està tan àmpliament acceptat que sabem que tothom ho podrà llegir i imprimir sense problemes. Però a vegades volem canviar un arxiu PDF que hem rebut, editar com si fos un document de Word. I ens trobem que no podem, per què?
El normal és que fem servir per visualitzar fitxers PDF el lector d'Acrobat, un programa que només serveix per a això, llegir, i no modificar. Per fer canvis en un document PDF com si es tractés d'un. Doc (el format de Word) Adobe té un altre programa, de pagament, el Arobat Professional. Quines alternatives ens queden?
El primer és realment molt senzill, tots els lectors de PDF tenen una "Eina de seleccionar text" que segurament aparegui directament a la barra d'eines, o al menú "Eines" -> "Bàsic" -> "Selecciona". “Copiar”), abrir un nuevo documento de Word i enganchar el text (en Word, menú Si l'autor no ha protegit l'arxiu PDF, podrem seleccionar tot el text, copiar-lo al portapapers (en Acrobat, menú "Edició" -> "Copiar"), obrir un nou document de Word i enganxar el text (en Word, menú "Edició " "Enganxa ").

En la majoria dels casos, canviar un document PDF com si fos un Word és així de senzill, però en alguns casos l'autor del document l'últim que vol és que es pugui modificar-PDF, pels motius que sigui no vol que es pugui editar el seu text en un Word. És llavors quan haurem d'utilitzar un tercer programa que ens faci la "màgia".
Hi ha diversos programes per convertir PDF en Word, cadascun amb les seves particularitats: PDF-to-Word, de Avanquest, ens permet convertir els documents PDF d'Adobe al format MSWord conservant l'aspecte original, incloses les imatges, i amb una gran velocitat. Val la pena descarregar la versió gratis de prova. "PDF to DOC, de verypdf.com Inc, és un altre programa que converteix arxius PDF en documents de Word, sense necessitat de tenir instal lat ni Word, ni Adobe Acrobat, i també té una versió de prova gratis per descarregar. Solid Documents té un altre programa, Solid Converter, amb la funció de transformar PDFs en documents de Word, Excel i molts altres formats.
Hi ha moltes opcions, però malauradament cada document PDF és únic, i s'ha pogut crear des de multitud d'aplicacions diferents, per això convé provar diversos programes fins a trobar el que ens doni millors resultats.

Publicat per Alicia Foncillas al blog AEIblanquerna2010

dimarts, 27 d’abril del 2010

Artrage 2.5


L’artrage 2.5 és un editor de dibuix, creat per Ambient Design, que imita a la perfecció els diversos estils de pintura i paper i per tant, compleix la metàfora de l’ordinador com a caixa d’eines que vam veure l’any passat a l’assignatura de Noves Tecnologies Aplicades a l’Educació.

Aquest programa de dibuix permet escollir entre diversos tipus de textura de paper i pintar amb ceres i pintar a l'oli amb diversos tipus de pinzells o llapis (cera, bolígraf, llapis, etc). En general, imitar eines de pintura natural. Amb els pinzells també es pot barrejar colors i crear textures de caràcter visual.

Artrage 2.5 permet crear paletes de colors segons el gust del consumidor, tota mena d'efectes i donar-li diferents acabats al dibuix final a més de crear pintures digitals realistes i pintures metal•litzades i graduar-ne el nivell d’aspecte metàl•lic. Aquest programa també permet passar a una caricatura una foto, treballar amb capes i barrejar diferents tècniques i papers a més de suavitzar certs acabats, canviar la resolució de per exemple, 72 ppp a una de 300 ppp (més apropiada per a la impressió del document), exportar a formats típics com TIFF, JPEG i PNG i oferir-nos la possibilitat de crear arxius PSD garantir-ne així, la seva edició futura.

El programa és tan realista que permet barrejar pintures directament en el llenç o utilitzar una petita espàtula sobre el dibuix, a més, no es requereixen grans coneixements sobre art o sobre disseny per a realitzar una bona feina, ja que aquest programa ofereix algunes ajudes importants com és el calcat interactiu.

Actualment cal pagar per utilitzar-lo, però està disponible la versió gratuïta 2.5 Starter Edition de ArtRage (encara que amb aquesta versió hi ha alguns pinzells i algunes funcions desactivades).

En definitiva, com a avantatges respecte a altres programes destaca el notable rendiment, la rapidesa, la flexibilitat i versatilitat que aporten les diferents eines que ofereix i l’exportació del dibuix realitzat en altres formats com PSD.

Aquí us deixo un vídeo tutorial i una web on es veuen les aplicacions bàsiques d'aquest programa.



Entrada publicada per Laura al blog AEIblanquerna2010

diumenge, 25 d’abril del 2010

Competències Digitals dels Mestres

Al llarg de l’assignatura hem estat cercant aplicacions, programes, eines informàtiques, entre altres. Personalment, crec que també podríem plasmar en aquest bloc quines haurien de ser les competències digitals que hauria de tenir un mestre.

Alguns de nosaltres pot ser coneixem alguna d’elles, ja que l’any passat les vam treballar a l’assignatura de Noves Tecnologies Aplicades a l’Educació. Com que crec que també és un material important de cara al nostre futur professional, a continuació exposaré les competències TIC que hauria de tenir un mestre.

En primer lloc, la UNESCO's ICT Competency Standards for Teachers (Normes UNESCO sobre Competències en TIC per a Docents) destaca tres nivells d’aprofundiment que haurien d’adquirir els docents en quant a l’ús de la tecnologia:

1. Nocions bàsiques de tecnologia.

Els docents han de conèixer el funcionament bàsic del 'maquinari' i del 'programari', així com les aplicacions d'activitat, un navegador, un programa de comunicacions, un programa de presentació i aplicacions de gestió.

Els docents han de ser capaços d'utilitzar la tecnologia durant les activitats amb el conjunt de la classe, amb petits grups i amb alumnes sols. A més, han de garantir un accés equitatiu a la utilització de la tecnologia.

Els docents han de posseir les competències i coneixements tecnològics dels recursos web que calen per utilitzar la tecnologia, a fi d'adquirir coneixements complementaris sobre les disciplines i la pedagogia que contribueixin al seu propi perfeccionament professional.

2. Aprofundiment de coneixements.

Els docents han de conèixer tota una sèrie d'aplicacions i instruments específics i han de ser capaços d'utilitzar-los amb flexibilitat en diferents situacions basades en problemes i projectes.

Els docents han de ser capaços d'utilitzar xarxes de recursos per ajudar als estudiants a col·laborar, accedir a la informació i comunicar amb experts externs, a fi d'analitzar i resoldre els problemes que s'hagin escollit.

Els docents també hauran de saber utilitzar les TIC per crear i supervisar els plans de projectes dels estudiants de grups d'estudiants o d'estudiants sols. Els docents han de ser capaços de crear contextos d'aprenentatge flexibles en les aules. En aquests contextos, han de ser capaços d'integrar les activitats centrades en l'alumne i aplicar la tecnologia amb flexibilitat, a fi d'abonar la col·laboració.

Els docents han de posseir competències i coneixements per crear projectes complexos i vetllar per la seva gestió, per col·laborar amb altres docents i per utilitzar xarxes amb vista a accedir a la informació, als seus col·legues i a experts externs, a fi d'abonar la seva pròpia formació professional.

3. Creació de coneixements

Els docents han de ser capaços de concebre comunitats del coneixement basades en les TIC, i també han de saber utilitzar aquestes tecnologies per fomentar les competències dels estudiants en matèria de creació de coneixements, així com el seu aprenentatge permanent i reflexiu.

Els docents han de ser capaços de desenvolupar un paper de lideratge en la formació dels seus col·legues, així com en l'elaboració i aplicació d'una concepció de la seva escola com comunitat basada en la innovació i l'aprenentatge permanent, enriquits per les TIC.

Els docents han de tenir la capacitat necessària i mostrar la inclinació adequada per experimentar, aprendre contínuament i utilitzar les TIC amb vista a crear comunitats professionals del coneixement.

En segon lloc, podem destacar un altre document International Society for Technology in Education (ISTE) on trobem les següents normes:

1. Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Docents. Segons aquestes normes els docents haurien de ser competents en:

· Inspirar i facilitar l'aprenentatge i la creativitat dels estudiants.
· Planificar i dissenyar experiències d'aprenentatge i avaluació incorporant instruments contemporanis.
· Mostrar coneixements, habilitats i estratègies de treball. innovadores i centrades en la societat digital.
· Promoure la ciutadania digital i la responsabilitat.
· Millorar la pròpia pràctica professional i la capacitat de lideratge.

Entrada publicada per Albert Alegre al blog AEIblanquerna2010

dissabte, 24 d’abril del 2010

La importació i el muntatge de vídeos: WINDOWS MOVIE MAKER





Actualment, trobem molts softwares que ens permeten crear vídeos de forma senzilla i fàcil. Dins aquesta assignatura, ja que se’ns ha proposat crear un vídeo de sensibilització per el canvi climàtic crec que és molt interessant que coneguem el funcionament d’un d’aquests programes, i concretament em centraré amb el Windows Movie Maker.
Aquest programa el torbem en qualsevol ordinador que tingui el sistema operatiu Windows i és del tot gratuït. És una eina fàcil d’utilitzar i amb funcions adequades al tipus de projecte que hem de realitzar, i el procés de muntatge és molt similar al de altres eines dedicades aquesta funció, així que tenint algunes nocions bàsiques ens resultarà senzill i fàcil i de treballar-hi.
Aquest software ens permet incorporar qualsevol tipus de pel·lícula sense preocupar-nos pel format o el codec utilitzat a l’hora de crear-la. Tot i així, el format AVI és un format comú a tots els ordinadors, es pot reproduir sense massa complicacions i és molt recomanat. Pel què fa al codec, el mateix programa seleccionarà automàticament l’apropiat, així que no ens hem de preocupar.

QUÈ CAL TENIR EN COMPTE!:
Una tinguem totes les pel·lícules al nostre ordinador, bé extretes de la càmera o bé descarregades d’un espai web, cal que fem una còpia d’aquestes en un directori a part des del que treballarem. És a dir que crearem una carpeta i posarem tots els arxius tant de so com de imatge , i tots els medis necessaris que vulguem incorporar i aquesta no es podrà eliminat fins un cop el vídeo hagi estat finalitzat i editat.
Abans de començar a elaborar la pel·lícula és convenient tenir feta una maqueta amb l’ordre que seguiran les seqüències i com volem que quedi. Per altra banda prepararem tots els medis necessaris que ens pugin fer falta




  • SECCIONS DEL PROGRAMA:
    Un cop entrem dins el programa, la pantalla amb la qual interactuarem es troba dividida en Quatre seccions. En la part superior trobarem:

-Tareas de película: S’utilitza per realitzar totes les feines, es a dir: Capturar el vídeo, editar el vídeo i finalitzar la pel·lícula

-Colección: Aquesta ens mostra les col·leccions multimèdia, els efectes, els filtres i els altres elements que podem incorporar en la nostre pel·lícula, i també els elements que prèviament haurem arrastrat des de la carpeta creada amb els postres arxius
-Previsualización: Ens permet visualitzar la pel·lícula importada o bé la que estem creant amb els efectes, els filtres i els altres elements inclosos.
La última secció la trobem en la part inferior de la pantalla. Aquesta part baixa està dedicada exclusivament al muntatge de les seqüències. Tenim dos vistes possibles, “Guión gràfico” i “Escala de tiempo”. Les dues vistes ens permeten muntar les seqüències de forma fàcil i intuïtiva. La primera és la més senzilla de totes, tan sols posarem les seqüències del vídeo, les imatges, els efectes o les transicions, però sense massa llibertat. La segona en canvi, ens permet realitzar millors muntatges afegint també pistes d’àudio, controlant el temps de solapat, etc. S’aconsella treballar amb la pista de l’escala de temps ja que ens ajudarà a comprendre millor el funcionament del programa i les seves possibilitats. Dins els menús també podem buscar altres opcions que ens poden ser d’interès.

  • COMENCEM!:
  • IMPORTACIÓ i CAPTURA:
    Un cop obert el Movie Maker, el primer que s’ha de fer és incorporar les pel·lícules capturades .En la secció “Tares de Película” entrem a “Capturar vídeo!” i fem clic a “Importar vídeo!”Seleccionem la seqüència que desitgem importar i fem clic a “acceptar!” i aixa repetim els mateixos passos per totes les seqüències. Per guardar les imatges i l’àudio seguir-me els mateixos passos fen clic en els enllaços pertinents: "Importar Imágenes " o "Importar Àudio o Música".
    Un cop incorporats tots els elements ens apareixeran en la secció de “Colecciones”, cada una de les seqüències de les pel·lícules guardades que a més son segmentades per el propi programa per facilitar-nos l’ús.


  • MUNTATGE DE LA PEL·LÍCULA:
    Un cop tenim tots els elements incorporats correctament, procedim a muntar les escenes com a nosaltres ens convingui. Per fer-ho hem d’arrastrar els clips des de les col·leccions cap a la part inferior d ela pantalla amb l’ordre que nosaltres desitgem. La unió amb la pista anterior es fa de forma automàtica.
    A l’ “Escala de Tiempo”, podem observar que tenim varies pistes:
    “Vídeo, Transición, Audio, Audio/Música, i Título Superpuesto.” Las tres primeres fan referència als clips de vídeo i a les transicions entre els clips, i la resta són de la Banda Sonora i els Subtítols.
    En el cas que necessitem tallar un clip, ho podem fer de forma molt senzilla. Si passem el cursos per la barra de temps podem observar una línia vertical de color negre que segueix el trajecte d’aquest. El què hem de fer és col·locar aquesta línia vertical sobre d’on volem tallar i fer clic, això farà que aquesta línia quedi fixa i ens mostrarà en la finestra de “Previsualización el fotograma on es troba. Seguidament hem d’escollir la opció de “Dividir el clip en dos” que es troba en la mateixa finestra tantes vegades com sigui necessari. Un cop finalitzat podrem esborrar tots aquells clips que no utilitzarem.


  • AFEGIM FILTRES I TRANSICIONS:
    Un cop tenim el muntatge de les diferents seqüències, passem a afegir els filtres i les transicions. Els filtres fan que apareguin efectes sorprenents a la pel·lícula i les transicions simplement s’usen com a nexe o pas d’una seqüència a una altre per a què es realitzi de forma suau.
    Per afegir un filtre hem d’anar a : “Tareas de la Película” i seguidament a “Ediar Película. Allà farem clic a “Ver efectos de vídeo” que ens mostrà la secció de col.lecions de tots es efectes que hi ha disponibles. Així doncs, s’ha de seleccionar el què més ens agradi tot arrestant-lo sobre de clip del vídeo al què el vulguem aplicar. Per afegir una transició s’ha d’anar a “Tares de Película” i fem clic a “Ver transiciones de vídeo” i dins de col·leccions veurem totes les transicions. Realitzant els mateixos passos que en els filtres, afegirem aquelles transicions que creguem més adients.


  • L’AUDIO:
    Un cop tenim la creada la pel·lícula, hem d’encertar la pista d’ “Audio” que inclou cada un dels clips. Pot ser què vulguem sentir el so del clip, o bé que vulguem escoltar música de fons o bé una narració de veu.
    Si volem silenciar un clip d’un vídeo afegit tan sols hem de fer clic amb el botó dret del ratolí sobre la pista què volem editar i seleccionar la opció de silenciar. Si el què volem és baixar el volum seleccionem la opció indicada que ens mostrarà un control amb el que podrem seleccionar el volum concret.
    Si el què desitgem és introduir una pista d’àudio com per exemple una banda sonora, simplement hem de buscar dins de les col·leccions la pista d’àudio què prèviament haurem afegit, arrestar-la a “Audio/Múdica” i amb elles podrem seleccionar també el volum que desitgem.


  • INSERTAR NARRACIONS:
    Una altre opció interessant és la d’incloure Narracions. Amb aquest programa aquesta narració és realitza mentre es previsualitza la pel·lícula, com ho fan els actors de doblatge. L’únic problema és que no podem combinar una música de fons amb una narració. Si ho desitgem hauríem de tenir un programa que ens permetés fer una combinació d’ambdós i que posteriorment ho poguéssim afegir amb un sol arxiu com a pista d’àudio.


  • TÍTOLS I CRÈDITS:
    Aquest programa ens permet fer utilitzar efectes molts atractius, com són la incorporació de títols i Crèdits a l’inici, durant i al final de la pel·lícula. Per fer-ho simplement hem de fer clic a l’opció de “Crearn Títulos o Créditos” que es troba dins de “Editar Película“. Aquest espai ens mostra una pantalla en la que seleccionarem allò que desitgem com ara un títol a l’inici del clip, o bé en el clip, després del clip o crèdits al final. Si fem clic en qualsevol d’ells, se’ns obrirà un assistent que ens farà introduir el text desitja i escollir-ne el format. Una vegada fet simplement hem de fer clic a l’opció: “Listo, Añadir Título a la Película”


  • GUARDAR LA PELÍCULA
    Un cop arribem aquest punt, ja tenim la pel·lícula que desitgem. Ara tan sols falta guardar-la amb el format que més ens convingui. Per fer-ho hem d’anar a les aplicacions que trobem a “Tareas de Película” a “Finalitzar Película” i allà trobarem diferents opcions: Guardar a l’equip, en un CD, enviar per correu electrònic, enviar al Web o enviar a una càmera DV.
    Per altre banda els sistemes de comprensió s’intentarà ajustar per donar-nos el millor resultat depenent del medi on haguem decidit guardar-ho.


  • CONCLUSIÓ:
    Com hem vist el Windows Movie Maker, és un programa senzill i tot i que no té massa opcions dins el muntatge d’àudio, és molt fàcil d’utilitzar i ens ofereix moltes eines que ens poden ser molt útils tant en el marc d’aquesta assignatura com en la nostra futura professió. Tot i això si estem interessants en editar pistes d’àudio hi ha programes com el Adobe Premiere i el Uleal Studio que són interessants.

    Espero que aquesta explicació del funcionament del programa us sigui molt útil per a tots!


  • Tot seguit trobareu dos enllaços, un per descarregar el progrema i un altre per tal de visualitzar un tuturial d'aquest en fora de vídeo:



    Descarrega't el programa!



    Tuturial per crear vídeos amb el Windows Movie Maker

    Entrada publicada per Blanca Jorba al blog AEIblanquerna2010


    Com descarregar i convertir vídeos del youtube?

    Segurament tots nosaltres ens hem trobat en què voliem descarregar un vídeo interessant que hem vist en el youtube, però quan hem volgut baixar-lo ens demanava que havíem de tenir instal·lat un programa per poder convertir el vídeo. Doncs he trobat una informació que ens pot ser molt útil, ja que es descarrega on-line. Els passos que hem de fer són els següents:

    1)Primer has d'anar a la pàgina del youtube i reproduir el vídeo que vols descarregar. D'aquesta manera podras copiar la URL de la barra de direccions.

    2) Entra a la pàgina de force-download i enganxa la URL en una pestanya de color blau que s'obrirà. Després fes clic a GO per tal que comenci la descarrega.



    3)S'obrirà una pàgina. Has de fer clic a la fletxa a la dreta del camp Conversió i en el menú desplegable has de seleccionar el format amb que vols fer la descarrega.



    4) Una vegada s'hagi acabat de convertir al format desitjat, fes clic a Download



    5) En la finestra que se t'obrirà, fes clic a Guardar i després selecciona la carpeta on vols que se't guardi. D'aquesta manera ja podràs visualitzar el vídeo sense necessitat d'estar conectat a Internet.



    Entrada publicada per Eva Dalmases al blog AEIblanquerna2010

    dijous, 22 d’abril del 2010

    Eduwiki, un recurs excel•lent com a futurs professionals

    Es tracta d’una eina amb dos vessants molt clares. Per una banda, pretén integrar les TAC en el currículum i per l’altra, pretén que els diferents usuaris (professionals de l’educació) comparteixin aquelles activitats i exercicis que es realitzen en el seu centre. Això es fa amb la finalitat de crear una comunitat d’aprenentatge entre tots els mestres interessats amb recopilar informació i experiències i intentar resoldre dubtes i preguntes de companys de professió.

    Aquest recurs disposa de dos espais:

    1.Destinat al professorat a títol personal i on ells expliquen la seva forma de treballar i de portar a terme les classes i també hi ha un espai on s’hi troben els blocs dels diferents participants.

    2. Destinat a les escoles: per tal de crear xarxa entre elles i compartir recursos.

    Quins passos s’han de seguir per poder formar part d’aquesta iniciativa?

    1r) Creació d'un compte.

    * Una vegada se’ns hagi obert aquesta pantalla haurem de crear el compte seguint els següents passos:

    2n) S’ha d’omplir el següent formulari

    Com crear una entrada a l’Eduwiki?

    Primerament hem de cercar si el contingut que tenim previst d’incloure està ja dins el wiki. En cas que no trobem cap coincidència farem el següent:

    Després de la creació ja tenim una página oberta per tal de poder fer les nostres aportacions. Per començar a escriure, ho podem fer activant el Rich editor. Es tracta d’un procesador de text que ens permetrà editar i administrar la página sempre seguint les directrius marcades en la wiki:



    Mentrestant estem fent l’entrada, podem previsualitzar els canvis i aportacions que realitzem abans de desar-ho i així podem veure com queda:





    Espero que aquesta informació ens sigui d'ultiltat en un futur i que tots nosaltres fem aportacions en l'Eduwiki i així poder intercambiar les experiències i vivències del nostre dia a dia.

    Entrada publicada per Eva Dalmases al blog AEIblanquerna2010